Plattsättning Karlstad

Plattsättning för badrum, kök och andra våtutrymmen. Vi har erfarenhet och kan leverera en helhetslösning.

Behöver du en plattsättare? Vi hjälper dig med plattsättning enligt konstens alla regler, i Karlstad med omnejd. Välj mellan vanligt kakel och klinker, keramik, mosaik och storformat. Vi jobbar även med naturstenKontakta oss här så kommer vi på kostnadsfritt hembesök.

Vad ingår i jobbet med plattsättning?

Vi kan hjälpa dig med att sätta kakel eller mosaik i kök, badrum och andra våtutrymmen. Vi kan även sätta klinker på golvutrymmen. Vi löser hela projektet, inklusive el- eller vattenburen golvvärme, handdukstork, belysning och möbler. Mycket gör vi själva, resten hanterar våra samarbetspartners. Som helhetsleverantör ser vi till att jobbet blir gjort i ett svep, med kort omloppstid så att det orsakar så lite störning som möjligt för dig som kund.

Vad kostar en plattsättare?

Du kommer att få en offert med fast pris från oss. Detta efter att vi kommit hem till dig och tittat på vad du vill ha gjort. I priset ingår flytspackling, tätning, fix och fog, kostnaden för elektriker och rörmokare samt alla detaljer. Ofta sker dessa arbeten som en helrenovering. Självklart kan du utnyttja ROT-avdrag.

Jag vill använda eget kakel och klinker, kan jag det?

Det går alldeles utmärkt. Så länge det är godkända produkter som håller god kvalitet kan vi använda det du själv väljer. Om du behöver inspiration och vill välja kakel rekommenderar vi att gå in på Kakelbutiken.se, där vi vanligtvis köper in våra produkter.

Jag vill använda skiffer i mitt badrum

Skifferplattor blir både snyggt att se på och skönt att gå på. Om du vill ha hjälp med badrumsskiffer, ta kontakt med oss så hjälper vi dig.

Vilka andra tjänster tillhandahåller ni?

Få hjälp med golvspackling

Få hjälp med natursten

Få hjälp med byggnation och renovering

Plattsättare?
Kontakta oss redan idag!

Telefon: 054-578395

E-post: info@varmlandsplattsattning.se

plattsättning

Vad är skillnaden mellan kakel och klinker?

Kakel är ett kvadratiskt eller rektangulärt lergods som framförallt används i våtrumsmiljöer, badrum, kök, pooler, och livsmedelshallar eller som dekoration på utsidan av t ex kakelugnar. Det finns dock i en uppsjö av andra varianter och material så som sten, glas och metall. Det är i den klassiska lergodsvarianten lätt och mer poröst än klinker men inte lika stryktåligt. Det tål i regel heller inte frost eftersom det suger åt sig fukt så dess primära användningsområde är i Sverige i de flesta fall inomhus i kök och badrum.

Ytan på kakel är också ofta glaserad just för att det ska vara dekorativt och lätt att rengöra. Klinker är en keramiskt bränd platta av sten eller flintgods. Det har mycket högre täthet än klinker och används i miljöer där hållbarhet är viktigt så som golv, trappor och terassgolv och andra utomhusmiljöer. Vi på Värmlands plattsättning kan givetvis svara på alla frågor du har om rätt material och vad vi ska sätta åt dig.

Ett beprövat byggnadsmaterial

Tekniken att göra ett glaserat kakel eller tegel har varit känd sen åtminstone 1300-talet f Kr och kommer från Mesopotamien. Från början användes ofta putsat soltorkat tegel för kakel, men tekniken utvecklades raskt till ugnsbränd lera med glasyr och sedermera fajans och delftfajans (alltså porslin). Parallellt utvecklades och användes även mosaic av både antikens greker och romare för dekorativa golv och väggar. Ett material ofta gjort av natursten eller färgad keramik som krävde mycket stor hantverksskicklighet och konstnärligt sinne att sätta. I Europa börjar kakel bli populärt på medeltiden och under 1500-talet är det framförallt i Holland som kunskapen kring kakel och det senare materialet klinker fick sin spridning.

Ett yrke med traditioner

Kakelsättare, plattsättare, mosaiksättare och hantverkare kunniga på mosaik, natursten, mosaik och tegel har alltid varit eftertraktade genom historien. De erbjöds ofta jobb långt från sina hemländer med att arbeta på och dekorera tempel, större villor, slott och palats med dessa material. Yrket var uppbyggt kring mästare och lärlingar och kunskaper gick och går fortfarande i arv just från den mer erfarne till lärlingen. Det är ett hantverksyrke som tar många år att bemästra till fullo eftersom det kräver kunskaper om byggnormer, material men även ett bra handlag och sinne för form och estetik. Vill du ha ett säkert, korrekt och snyggt resultat så behöver du en hantverkare som kan sin sak.

Behöver du hjälp med kakel i Karlstad med omnejd?

Kontakta oss så hjälper vi dig med hela projektet.